Doar daca ne vine in minte si ochii nostrii se lumineaza. Când suntem epuizati de muncă, obositi si stresati de problemele de zi cu zi, ne regasim adesea imaginandu-ne  și dorindu-ne o baie. De câte ori am spus prietenilor noștri „Singurul lucru pe care vreau acum este o baie”? Cu siguranță de nenumărate ori și este mai mult decât în ​​mod normal. Baia are puterea de a ne relaxa, reîncărca si in mod sigur de a ne face mult mai frumosi.
Dacă avem grijă de detalii si alegem „ingredientele potrivite”, baia devine un moment miraculos pentru bunăstarea corpului și psihicului, pentru că avem capacitatea de a transmite mesaje chimice creierului pentru a îmbunătăți starea de spirit. Temperatura apei, precum și elementele care trebuie adăugate, sunt de o importanță fundamentală pentru specificitatea rezultatelor dorite iar pentru a realiza acest lucru nu putem alege la întâmplare.
În cazul în care temperatura apei este mult mai mare decât cea a corpului nostru nu vom avea beneficii mari: presiunea arterială scade, circulatia periferica devine obositoare. În cazul în care în schimb, este ușor mai mare decât temperatura corpului, vom avea un efect relaxant. Dacă are mai puțin de 37 ° C, apa va tonifica si reface energia.